Бирфест

Бирен фестивал Будапеща екскурзия без нощен преход
Код на оферта: 162987
Маршрут:  София, Будапеща, Гьодьольо, Вишеград, Естергом, Сентендре, София

цена от
259 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Бирен фестивал Будапеща екскурзия без нощен преход

Budavári Sörfesztivál или фестивалът в Кралския дворец на Будайския хълм е организиран за първи път през 2011 г. и се превръща в ежегодно събитие. През четирите дни фестивалът представя на феновете на бирата над 200 родни и международни видове бира. Добре познатите пивоварни като Borsodi, Dreher и Heineken заедно с по-малко известни микропивоварни ще се срещнат отново в Кралския дворец в Буда и ще покажат своите продукти. Немски, чешки и белгийски бири ще бъдат представени редом с най-добрите пивовари от много други нации. Посетителите ще имат възможност да дегустират и да научат повече за историята на правенето на бира. Ще има изобилие от вкусни ястия, за да ги полеете с бира, ще има и музика и всичко за доброто забавление.

1 Ден: 750 км
София – Будапеща
Отпътуване 6.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара за Унгария.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.
Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Будапеща.

2 Ден:
Будапеща
Закуска. Тур. програма в Будапеща: панорамна обиколка с автобус: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Музеят на изящните изкуства, Рибарските кули, Кралският дворец, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт, Остров на Маргарита. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща Ваци.
По желание разходка с корабче по р. Дунав (с допълнително заплащане 15 евро за възрастен и 8 евро за дете до 12 г.). Свободно време. Посещение на Бирфест Budavári Sörfesztivál или фестивалът в Кралския дворец на Будайския хълм.

Следобяд по желание полудневен тур до град Гьодьольо (с допълнително заплащане 15 евро за възрастен и 10 евро за дете до 12 г.), чиято местност е притежавана през Средновековието от крупния унгарски земевладелец Антал Грасалкович, който построява през 1741 г. за себе си и своето семейство най-големия в Унгария бароков дворец. След изчезване на фамилията Грасалкович унгарската държава завладява тези места, но скоро след това ги подарява с принадлежащия към тях дворец на австрийския кайзер и унгарски крал Франц Йозеф. Дворецът става любим на неговата съпруга Елизабет –Сиси, и през втората половина на 19 в. става нейна предпочитана резиденция. Посещение на двореца Гьодольо.
Връщане в Будапеща и в хотела.

Вечеря. Нощувка в Будапеща.

3 Ден: 140 км
Будапеща – по желание Вишеград, Естергом и Сентендре – Будапеща
Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи по интереси и на Бирфест Budavári Sörfesztivál или фестивалът в Кралския дворец на Будайския хълм.

По желание (с допълнително заплащане-20 Евро при мин. 25 туристи) еднодневна екскурзия до най-емблематичните градове в Унгария и за унгарската история: Вишеград – Крепостта от римско време Понте Навата, Двореца на Матияш Корвин в стил ренесанс; Естергом – или още наречен унгарския Рим, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св.Ищван; Сентендре – изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана. Връщане в Будапеща. По желание вечеря в типичен ресторант – чарда (с допълнително заплащане 26 евро). Нощувка в Будапеща.

4 Ден: 750 км
Будапеща - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цена:
• 259 лв. – на човек в двойна или тройна стая стая
• 229 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
• 339 лв. – за единична стая

Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с DVD, климатик, минибар;
• Панорамна обиколка на Будапеща;
• 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел 3* в Будапеща,
• Tур. програма, екскурзоводско обслужване

Не включва:
• Мед. застраховка на ЗК Уника за 4000 евро: 5лв. - до 65г., 7лв. - до 70г., 9лв. - до 75г., за лица над 80г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;
• Музейни такси: около 5400 форинта ~20 евро (виж Музеи)
• Разходка с корабче по р. Дунав - 15 евро за възрастен, 8 евро за дете до 12 г.
• Еднодневна екскурзия: Вишеград, Естергом и Сентендре – 20 евро при мин. 25 туристи, 10 евро - за деца до 12 г. (не включва входните билети – около 1800 форинта)
• Полудневна екскурзия до любимата резиденция на императрица Елизабет – Сиси двореца в Гьодьольо 15 евро за възрастен и 10 евро за дете до 12 г. (не вкл.входни такси - около 2200 форинта)
• Вечеря в типичен ресторант – чарда – 26 евро за възрастен, 13 евро -за деца до 12 г.
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 65 лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.

Отстъпки:
• За ранни записвания до 90 дни преди датата на отпътуване – намаление 6%
• За ранни записвания от 89 до 70 дни преди датата на отпътуване – намаление 5%
• За ранни записвания от 69 до 45 дни преди датата на отпътуване – намаление 4%
• За ранни записвания от 44 до 20 дни преди датата на отпътуване – намаление 3%
• За група над 6 туристи - намаление 3%

Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!

Допълнителна информация:
• Валута: 1 лев=151.854 huf (унгарски форинт); 1 лев= 0.5112 eвро
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Минимален брой за осъществяване на пътуването- 35 туристи;
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.


Повече информация за БИРЕН ФЕСТИВАЛ БУДАПЕЩА:
Работно време:
Четвъртък и петък: от обяд до 3 ч. сутринта
Събота: от 10 ч. до 3 ч. сутринта
Неделя: от 10 ч. до полунощ

Входна такса:
Картата за един ден е 1999 HUF и включва халба бира. Сериозните любители на бирата могат да се купят на карта за цялото събитие за 5999 HUF.
Препоръка: Ако сте заинтересовани от една наистина уникална унгарска бира дегустирайте Korty. Дори да сте много добър познавач на бирата, малко вероятно е да сте чували тази марка. Korty е достъпна само в Мишколц, четвъртият по големина град в Унгария, макар и не е туристическа дестинация, в Прага и на предстоящия в Будапеща бирен фестивал.