Нова Година в Гърция

Нова година 2017 - Лутраки Позар, Гърция
Код на оферта: 151036
Маршрут:  Сливен - Стара Загора – Чирпан – Пловдив - София - Кулата - Солун Лутраки Позар

цена от
385 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

СПА ПОЧИВКА В ЛУТРАКИ ПОЗАР С КАСТОРИЯ


Град на отпътуване Място Час Цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 03:00 часа 435 лв.
Стара Загора бензиностанция ОМВ, бул. Славянски 04:00 часа 425 лв.
Чирпан спирка Център 07:30 часа 425 лв.
Пловдив бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“ 05:15 часа 405 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 07:00 часа 385 лв.

Богата екскурзионна програма съвсем близо до България!


ПРОГРАМА:

  • ПЪРВИ ДЕН: 30 декември 2016г.
Сутринта в 03:00 часа отпътуване от Сливен, по маршрут Стара Загора – Чирпан – Пловдив - София - Кулата - Солун Лутраки Позар. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан. Настаняване в хотела.
Време за почивка и освежаване. Разходка до СПА центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 кв.м. Курортът е природен феномен, изключителен с това, че едновременно един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори – водите с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разствояние е топла с температура 37 градуса. Още от древността местните жители се възползвали от безбройните оформени ванички с топла минерална вода и днес наричат това място благословено. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта - СПА център. Вечеря и нощувка.

  • ВТОРИ ДЕН: 31 декември 2016г.
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения.
По желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса
или още наричан в миналото от цар Самуил град - Воден. Едеса е на разстояние 30 км от курорта Лутраки, в подножието на планината Вермио, с прекрасен изглед към долината. Отпътуването е в 10:00 часа с престой в града за около три часа - време, в което ще имате възможност да се запознаете с впечатлителните водопади, да изпиете по чаша кафе или да обядвате в ресторанта на самите водопади, или защо не малко шопинг в магазинчетата, предлагащи разнообразие от сувенири и кожени изделия….
Завръщане в СПА Лутраки около 14:00 часа. Време за СПА удоволствия и подготовка за празничната новогодишна нощ в ресторанта на хотела.
ЧЕСТИТА НОВАТА 2017 година!
Нощувка.

  • ТРЕТИ ДЕН: 01 януари 2017г.
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения.
По желание и срещу допълнително заплащане - екскурзия до Кастория
или още разходка близо до славната българска област Кутмичевица в някога българския град - Костур - живописен град, разположен на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада. Градът съхранява и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и голям брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари църкви, една част от тях от времето на княз Борис I, почитан от Българската църква като Свети цар Михаил Борис. Свободно време за разходка край езерото, или възможност да обядвате в крайбрежните таверни с панорама към езерото.
Кастория и днес е един от най-големите производители на кожени изделия в Гърция, ще имате възможност да се разходите по елегантните магазини за кожени изделия. В 17:30 часа отпътуване от Кастория за Лутраки Позар. Вечеря и нощувка.

  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 02 януари 2017г.
Късна закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
3 нощувки със закуски на богата блок маса;
Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“;
водач от фирмата по време на пътуването и престоя;
медицинска застраховка Помощ при пътуване към ЗАД „Армеец“.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Празнична Новогодишна вечеря с жива гръцка музика- 25 евро (не включва напитки);
Входни такси за обекти посещавани по желание;
Целодневна екскурзия до живописната Кастория - 20 евро при минимум 20 туристи;
Полудневна екскурзия до водопадите в Едеса - 10 евро при минимум 20 туристи;
Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки;
доплащане за застраховка за лица над 70г.;
разходи от личен характер и други такива, неупоменати в програмата;
входни такси за посещаваните обекти и музей;
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
лична карта или валиден международен паспорт;
за лица до 18 год., пътуващи с един родител или без родители, нотариална заверка от единия или двамата родители!


Описание на курорта Лутраки

Курортът Лутраки Позар е от местата, които посетилите определят с отметка – трябва да се види! Курортът съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: по / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – Лутраки.
Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.
Курортът е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една река.
Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.
Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.
Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна, разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масажен център.
Спа центърът, както и басейнът, естествено образуван в реката, са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.
В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.


Описание на полудневната екскурзия до Едеса

С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...
Днес мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.


Описание на Кастория

Кастория или още наричан от нас българите – Костур е живописен град, удивително наподобяващ град Охрид. За приликата допринася разположението му на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви.
Кастория е един от най-големите, както в миналото, така и днес, производител на кожени изделия и палта. В тази връзка – красиви и елегантни магазини за палта и кожени аксесоари, както и многобройни заведения по брега на езерото са другото изкушение за посетителите му.
Езерото Орестиада - разположено в Северозападна Гърция, недалеч от границата с Албания, между планините Витси и Грамо, дало името на областта. Езерото е част от групата на Егейските езера и е разположено на 630 метра надморска височина. Площта му е 28 кв. км, а водосборният му басейн e 253 кв. км. Дълбочината на езерото е приблизително 9 метра. Езерото е дълго 30 км и има обем от 100 000 000 кубични метра вода, оформено преди около 10 милиона години, в него се вливат 9 малки реки и се срещат над 200 вида птици.