Предколедни екскурзии

Самолетна програма - Предколедна Виена
Код на оферта: 103542
Маршрут:  Варна - София - Виена - София - Варна

цена от
898 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА

04-07 Декември 2014
4 дни / 3 нощувки
Специална оферта с полет от Варна и водач

Виена е особено красива по време на Коледните празници. Светлините и богатата украса на града, ароматът на греяно вино, канела и ябълков щрудел, цветните базари ви карат да забравите за студеното време. Ако сте любители на класическата музика и операта, на архитектурата в различните и стилове, на изкуството - особено на импресионизма, на бароковите дворци и ароматното кафе-попаднали сте на точното място.Освен това Виена предлага достатъчно места за забавления и нощен живот. Виенчани безспорно умеят да се веселят, разнообразна музика звучи от различните концертни сцени, пръснати из града.


Примерна програма:

Първи ден /04.12.2014/
Излитане от Варна в 08.55 полет през София и пристигане във Виена в 15.10. Трансфер до избрания хотел. Свободно време. Нощувка.
Вечерта възможност да се разходите по празнично украсените площади и многобройни Коледни базари.
Възможност за вечеря в типичен австрийки ресторант.

Втори ден /05.12.2014/
След закуска- възможност за обзорна обиколка на центъра на Виена/ срещу доплащане от 25 евро на човек/ –Оператав неокласически стил -една от най красивите и заети опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург-бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града,катедралата „Свети Стефан“ - внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” е завършена през 1433 г. и е висока в 136 м. От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виен , площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер.
Следобед-възможност за посещение на двореца Белведере-бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.
Следобед възможност да разгледате: Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най – важните музеи в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. екпоната с голямо историческо значение.
Вечерта любителите на оперното изкуство могат да се насладят на Травиата от Верди в уникалната Виенска опера www.wiener-staatsoper.at / цена на билетите от 15 евро до 200 евро/

Трети ден /06.12.2014/
След закуска – свободно време. Възможност за посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на Хабсбургите /такса вход от 15 евро, предварителната резервация е задължителна/, разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина.
Следобед възможностда разгледате: Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.
Вечертана бохемите предлагаме да посетят някоя от многобройните кръчми в района на Гринцинг, известен с младото си вино и вкусната австрийска кухня.

Четвърти ден /07.12.2014/
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите - до обяд. Около 13.00 - трансфер хотел-летище. Излитане от Виена в 16.00 за полет през София, кацане във Варна 21:10.


ЦЕНИ

Хотел На човек в двойна стая На човек в единична стая Дете до 11 г. с двама възрастни
Austria Trend Beim Theresianum 3* http://www.austria-trend.at/hotel-beim-theresianum/en/ 459 евро/ 898 лева 549 евро/ 1074 лева 379 евро/ 741лева
Viennart am Museumsquartier 4* http://austrotel.at/hotel-viennart/en/ 509 евро/ 996 лева 599 евро/ 1172 лева 399 евро/ 780 лева

Цената включва
  • Самолетен билет Варна- София - Виена София - Варна или Варна- Виена- Варна;
  • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 3*/ 4*
  • трансфери летище – хотел – летище
  • Водач придружаващ групата от България при минимум 10 туриста
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/

Цената НЕ включва
  • Летищни такси – 80 евро / заплащат се задължително и подлежат на препотвърждение /;
  • Екскурзии по желание
  • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.

Необходими документи:
  • лична карта или задграничен паспорт
  • За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Полети: Варна-София-Виена

4 декември Варна-София 0855 0945 / 4 декември София-Виена 1455 1535

7 декември Виена-София 1620 1855/ 7 декември София-Варна 1945 2045

или

4 декември Варна-Виена 1330- 1425

7 декември Виена-Варна 1000-1250


Информация за хотелите

Хотел Austria Trend Hotel beim Theresianum 3*
Хотелът се намира в центъра - на 10 минути пеша от двореца Белведере и на 3 минути пеша от метрото, водещо до катедралата Свети Стефан. На разположение е безплатен Wi-Fi интернет. Всички стаи на хотела имат баняWC, плоскоекранен телевизор, минибар, работно бюро.

Хотел Viennart am Museumsquartier 4*
Хотел Viennart се намира в самия център на живописния виенски квартал Шпителберг. Той е епосредствено до Квартала на музеите и само на 3 минути пеша от метростанция, Музея на история на изкуството и Природоисторическия музей. Осигурен е безплатен Wi-Fi.Модерните произведения на изкуството в стаите и в лобито с атриум подчертават артистичната атмосфера на хотела. Всяка сутрин се сервира богата закуска на шведска маса с качествени австрийски продукти.Императорският дворец Хофбург, булевард Рингщрасе, и Мариахилферщрасе, най-дългата търговска улица на Виена, са само на няколко крачки.

Условия за записване
  • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване.
  • Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . *Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.
  • Плащане: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка както следва:

    • под 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек
    • от 21 до 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 70% от пакетната цена на човек
    • от момента на потвърждение на резервацията до 21 дни преди датата на отпътуване неустойка 40% от пакетната цена на човек

  • Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.

Забележка ТА не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.